Uutiset

Kaamos Ehitus osallistuu kansainväliseen uusiutuvan energian projektiin

Kaamos Ehitus teki 3.helmikuuta 2017 sopimuksen ICP Solutions OÜ kanssa kansainväliseen uusiutuvan energian projektiin osallistumisesta.

Yhteistyössä ICP Solutions OÜ:n, Põlva Biogaas OÜ:n ja Farmatic Anlagebau GmbH kanssa rakennetaan Viljandin maakuntaan biokaasulaitos. Projektin tarkoituksena on Biometaan OÜ:n biokaasulaitoksen rakentaminen Kõo Agro OÜ:lle kuuluvaan Siimanin maatilaan, josta saadusta raaka-aineesta (lietelantaa ja lantaa noin 1800 naudalta) tuotettu biokaasu puhdistetaan biometaaniksi. Suunnitelman mukaan halutaan tuottaa vuodessa noin 1,28 miljoonaa Nm³ 95% metaanipitoisuudella biometaania.

Projektin kokonaishinta on 5,14 miljoonaa euroa, valmistumisen ajankohta on vuosi 2018 ja tilaaja on Biometaan OÜ. Biometaan OÜ:n osuudenomistajat ovat OÜ Järve Kaubanduskeskus (Silikaat Grupp), OÜ Balti Biometaan (projektinjohtaja) ja OÜ Mangeni PM (raaka-aineen toimittaja eli maitotila). Keskkonnainvesteeringute Keskus kattaa 45% suunnitellusta investoinnista. Projektia rahoittaa LHV Pank.

Rakennustyöt (tiet ja kentät, laitteiden alustat, betonisäiliöt, toimistorakennus ja putkistot) tekee Kaamos Ehitus. Biokaasun tuotantolaitteiden suunnittelun tekee ja laitteet toimittaa saksalainen yhtiö Farmatic Anlagenbau GmbH (on rakentanut Viroon 2 biokaasulaitosta). Biometaanin puhdistuslaitteet valmistaa ja toimittaa DMT Enironmental Technology B.V., jolla on yli 20 vuotta kokemusta laitteiden valmistuksen alalta.

Biokaasulaitos kuvassa sijaitsee Saksassa. Samanlainen rakennus rakennetaan Viljandin maakuntaan.