Uutiset

Valmistui nykyaikaisin yksityinen lääkärikeskus Kotka Tervisemaja

5.toukokuuta avattiin Tallinnassa Kotka katu 12 juhlallisesti Baltian maiden nykyaikaisin yksityinen lääkärikeskus Kotka Tervisemaja. Kaamos Ehitusella oli mahdollisuus toimia yhteistyökumppanina talon rakentamisessa.

Kotka Tervisemajan perustajan Raul Niinen mielestä kohdistuivat terveyspalveluihin käytettäviin rakennuksiin ja tiloihin tiukat vaatimukset, joihin lisääntyvät vielä vanhasta talosta johtuvat rajoitukset ja kaikkien tarvittavien järjestelmien mahduttaminen uuteen keskukseen ei ollut rakentajille helppo tehtävä.  “Kaikki vaatimukset ja tarpeet pystyttiin kuitenkin täyttämään ja siihen tarvittiin erilaisten osapuolien jokapäiväistä tiivistä yhteistyötä.” Hän lisäsi, että on aina helpompi valita yksinkertaisempi ratkaisu ja rakentaa jotakin uutta. Kun on mahdollista säilyttää aikaisemmin rakennettua, ei tarvitse pelätä rakennusprosessin monimutkaisuutta ja voi säilyttää vanhan talon arvon uuden käyttötarkoitusen muodossa.

Kaamos Ehitus AS toimitusjohtaja Alo Nõmmikun mukaan ei ole vanhan neuvostoaikaisen talon peruskorjaus hyvin levinnyt trendi, pikemminkin puretaan vanha rakennus ja rakennetaan sen kohdalle uusi, energiatehokkaampi ja ergonomisempi talo. “Peruskorjaus on järkeva ratkaisu, jos on mahdollista säilyttää talon arvokkaat elementit. Jos talon rakenne täyttää tarvittavan suunnitteluratkaisun vaatimukset ja on talon uuden käyttötarkoituksen mukainen, kannattaa harkita olemassa olevan vanhan talon peruskorjausta. Jos ei, on uuden talon rakentaminen taloudellisempi ratkaisu,” sanoi Nõmmik.

Vanhan talon peruskorjauksen suurimpana haasteena oli kaikkien uusien ja tarvittavien järjestelmien mahduttaminen olemassa olevaan rakennukseen. „Useita suunnittelua ja rakentamista koskevia ongelmia oli ratkaistava juoksevasti, jotta terveyskeskuksessa tarvittavat järjestelmät soveltuisivat ns. vanhaan muotoon. Se vaati suunnittelijalta, rakentajalta ja tilaajalta tiivistä yhteistyötä“, painotti Kaamos Ehitusen toimitusjohtaja.

Kotka Tervisemaja on Viron nykyaikaisin yksityinen lääkärikeskus ja lisäksi ainoa terveyskeskus, jossa ovat yleislääkärit, erikoislääkärit, 3 leikkaussalilla yksityinen sairaala potilashuoneiden kanssa ja monitoiminnallinen diagnostiikkakeskus, johon on keskittynyt nykyaikaisin tutkimuskeskus. Täällä ovat esimerkiksi Viron johtava ihotautien klinikka– Niine Nahakliinik, radiologian klinikka Mammograaf, Viron yrityspalkintojen Vuoden Uudistajan palkinnon voittaja Sakalan Hammasklinikka, Kullamaan kauneuskirurgian klinikka, Kotkan yksityinen sairaala ja Rosenthalin yleislääkärit.

Kotka Tervisemaja koostuu kahdesta osasta: A- ja B talon pinta-ala on yhteensä 4000 m². C-talon pinta-ala on noin 3500 m² ja se valmistuu v. 2017 III neljännesvuodessa.

Terveyskeskuksen lisäksi taloon tulee Selverin kauppa, joka avataan v. 2017 IV neljännesvuodessa.