Kaamos alustas Lätis neljanda elukondliku projektiga

17.05.2023

Kaamos alustas Lätis oma neljanda elukondliku projekti “Moho Garden” ehituse ja müügiga. Kõrgelt hinnatud Mežaparksi piirkonda kerkib kaks uut maja kokku 128 korteriga. Majad valmivad 2024. aasta lõpuks ning Kaamose koguinvesteering projekti on 17 miljonit eurot.

Kaamos Läti harukontori juhatuse liikme Guntars Cauna sõnul on Läti kinnisvaraturu aktiivsus euribori tõusu tõttu küll aastatagusega võrreldes jahenenud, kuid käesoleva aasta algus on olnud arenduseks julgustav. Turuaktiivsuse kasvu toetavad 2022. aasta lõpus valminud seitse suuremat kinnisvaraprojekti, mille korterid on ostjad varem välja valinud ja sõlminud nüüd ostu-müügilepingud.

„Jätkusuutlikumad arendajad on jätkanud planeeritud tegevusi ning suurimat nõudlust võib näha kesk- ja kõrgklassi elamutele, mille ostjad soovivad endiselt kõrget kvaliteeti ja suurepärast asukohta. Seda ostjate rühma ei mõjuta rahaline ebakindlus. Nad on valmis täna maksta turuhinda ning neid ei mõjuta võimalikud tuleviku hinnatõusu märgid,“ selgitas Cauna Läti turu hetkeseisu.

Kaamose „Moho Garden“ uusarendus asub ettevõtte käimasoleva projekti Moho Park vahetusläheduses, hinnatud Mežaparksi linnajaos aadressil Ķīšezera tänav 10.aasta lõpuks valmib kaks üheksakorruselist maja, milles on kokku 128 kahe- kuni neljatoalist A+ energiaklassi korterit. Korterite suurused varieeruvad 40-110 ruutmeetrini.

Kaamose Läti juht lisas „Peaaegu kõik Riias tahavad elada Mežaparksis, kus nii Kaamose „Moho Park“ kui „Moho Garden“ asuvad. Seda arvesse võttes on oluline, et sealsed uusarendused hoiaksid piirkonna kõrget taset. Hoonete katustele paigutatakse päikesepaneelid koguvõimsusega 22 kWh ning korteritesse põrandaküte koos võimalusega ruumide temperatuuri individuaalselt reguleerida. Erinevate moodsate lahenduste kombinatsioon eristab neid hooneid turu keskmistest pakkumistest ja me näeme, et kohalik tarbija hindab seda kõrgelt“.

“Moho Garden” on juba teine Kaamose projekt mille peatöövõttu korraldab Kaamose kohalik ehitusettevõte SIA Kaamos Construction. „Ise arendades ja ehitades saame täielikult juhtida kogu  ehitusprotsessi, sealhulgas eluaseme kvaliteeti ning tähtaegu,” lisas Kaamos Läti juht

Kaamose koguinvesteering „Moho Garden“ projekti on 17 miljonit eurot.

Tagasi